Oktobershow 2020 – Sikke en oplevelse

Årets oktobershow blev grundet Covid-19 en anderledes oplevelse. Som udstiller, så holdt jeg vejret helt til det sidste, om det lykkes at gennemføre årets sidste show, om end med restriktioner – og man må sige at arrangørerne gjorde alt for at tilpasse efter situationen, selvom det desværre betød at showdelen for shetlænderne måtte aflyses om lørdagen, og lokaliteten måtte flyttes en uge inden.

Teamet bag oktobershowet har virkelig været kreative i forhold til at opfylde de forskellige retningslinier, så man skulle melde sin ankomst, hvor man fik udleveret keyhanger med nummer, så de hele tiden havde styr på antallet af mennesker. Og hvor var det underligt at se en showring hvor langsiden var ’tom’, jeg tror, at da der var allerflest, der var der 8 publikum, der så det live. Et større antal welsh entusiaster fulgte med via oktobershowets facebook side, hvor de sendte live hele dagen. Billedet viser min mobil med live visning sat fast på bilens rat hvor min mor og jeg sidder på parkeringspladsen og følger vallakklassen.

Jeg havde valgt at nøjes med at tilmelde 2års sec. A hingst Harvest Herakles, da jeg så kunne tage af sted med opbakning fra min mor men ellers uden udefrakommende hjælpere og dermed gøre vores til at minimere smittespredning og at holde antallet af mennesker nede.

Herakles var tilmeldt i et stærkt hold af 2års hingste, men han viste sig 100% til fremvisning – dejligt når man kan mærke at træningen giver pote. Herakles blev fløj i klassen og han fik desuden en bevaringsværdig roset.

Da klassen var færdig, gik vi ned til traileren, hvor ventetiden inden juniorchampionatet gik med at stå udenfor og snakke med de andre udstillere – med god afstand mellem os. Stemningen ude på parkeringspladsen var hyggelig, og vi var særdeles heldig med tørt og rimelig lunt oktobervejr.

Spændingen i Juniorchampionatet var særdeles spændende, og det endte med at de to 2års hingste fulgtes ad, og Herakles blev Juniorchampion. Jeg havde ikke medbragt frokost, så Herakles blev pakket godt ind, og læsset op på traileren, hvor vi så havde ca. 5 timers pause inden BIS finalen, og for at give plads til andre udstillere, så kørte vi ind til Vejle. Herakles er en gentleman, så han tog ikke notits af en frokosttur til Vejle og så retur til show.

Efter frokostpausen var antallet af udstillere faldet igen, så der var plads til at jeg kunne sidde i hallen og følge med i seniorklasserne. Da Katrine skulle mønstre i hingsteklassen, så fik jeg også fornøjelsen af at sidde bag telefonen og sende live fra senior hingsteklassen. I BIS finalen var der samlet 10 fine welsh i alle str. Og aldre. Det er første gang at jeg oplever en BIS finale uden publikum – jeg vil tro at der sad 6 mennesker udenfor ringen, der var i hvert fald flere mennesker i ringen end publikum udenfor.

Herakles havde overraskende nok stadig stort overskud, da vi nåede til BIS finalen, han viste sig fortsat fra sin bedste side, og dommeren var tydelig sat på en stor opgave, da han kiggede længe på flere af hestene, de blev stillet op, og efterfølgende flyttet rundt, så han fik dem op mod hinanden. Mens dommeren voterede med sig selv, så blev titlen til dagens bedste klargjorte welsh uddelt, og minsanten om ikke Herakles tog den. Så som Helle sagde i højtaleren – så var det ventetiden værd

erakles havde overraskende nok stadig stort overskud, da vi nåede til BIS finalen, han viste sig fortsat fra sin bedste side, og dommeren var tydelig sat på en stor opgave, da han kiggede længe på flere af hestene, de blev stillet op, og efterfølgende flyttet rundt, så han fik dem op mod hinanden. Mens dommeren voterede med sig selv, så blev titlen til dagens bedste klargjorte welsh uddelt, og minsanten om ikke Herakles tog den. Så som Helle sagde i højtaleren – så var det ventetiden værd

Stemningen i bilen var høj da vi sendte kursen mod Nord, og baglandet derhjemme var lige så euforiske over Herakles resultater, så de ordnede stalden og bestilte pizza, så vi kunne fejre det hele aftenen. Oktobershowet 2020 blev en kæmpe oplevelse på flere områder – både grundet Covid 19 restriktionerne men også at få lov til at prøve at stå med en hest som tager en BIS titel. Man må sige at bilen blev fuld med alle de fine ærespræmier som vi modtog i løbet af dagen.

Published by Tina Lynge

Author of Blue Phoenix, Overthrowing Fate, Condemning the Heavens, My Life or Your Memory, Money-Grubbing Lover and co-writes Rest in a Demon's Embrace

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: