Capella Ley

Født: 12.06.2004
Købt: Oktober 2005
Aflivet: 02.03.2015
Race: Hannoveraner

Tami møder Capella, da hun er ude for at se på et sort varmblods hoppeføl, men øjet falder med det samme på Capella Ley som er en etårs plag og “leverrød”, så hun må med hjem til Nordjylland i stedet, og dette er så opstarten på tiden med “de røde heste”.

For at sige det mildt, så var Capella noget af en mundfuld, hun var usikker, hun så spøgelser alle steder og hun var rå i al omgang. Men med tid, tålmodighed og udefrakommende hjælp, så kom hun i bedre psykisk balance i løbet af et års tid, men gennem hele livet havde Capella dage, hvor verden var usikker og hun stressede over det mindste, men vi lærte at aflæse det om morgenen, og de dage fik hun så bare lov til at gå på folden, og der blev længere mellem dagene, som Capella blev ældre.

Under rytter havde Capella stor kapacitet, hun var velgående og hun arbejdede med god styrke hen over ryggen, Tami tilred og uddannede selv Capella, med hjælp fra hendes ridelærer, men da Capella havde så let ved tingene, så lærte hun også Tami rigtig meget. Men nogen stabil stævnehest blev hun aldrig, da hun havde dage, hvor hun gik afslappet gennem programmet, og andre dage, hvor der var spøgelser overalt, også selvom hun havde redet på banen før.

Capella bliver desværre skadet under en læsning, hvor hun glider på rampen og træder ned ved siden af rampen, for at få fodfæste. En umiddelbart lille harmløs hændelse, men efterfølgende bliver Capella utilfreds, når hun samles i ridningen, samt der kommer mange taktfejl. Efter en længere udredning, finder dyrlægerne ud af, at hun har slået et flig af korsbenet og det sidder og skurer i leddet, når hun skal kippe i bækkenet. Capella går direkte på pension, men får grønt lys til at gå med føl.

Capella får nogle gode år i løsdriften, hvor hun går som følhoppe, hun elskede føl, havde hun ikke nogen selv, så stjal hun de andres. I 2014 kommer hendes første afkom, Sejlstrups Celine, hjem at gå, da hun også er skadet og umiddelbart ikke responderer positivt på behandlingen. Capella blomstrer op, da Celine kommer retur til os, og hele efteråret og vinteren var de i den grad uadskillige, så da Capella tydeligt bliver dårligere gående i det tidlige forår, vælger vi, at de skal tage deres sidste rejse sammen, så de ikke skal skilles igen.

Stamtavle

Far: Cody Stauslykke
Mor: Wanderbilt Ley
Morfar: Weltlöewe

Bedste Resultater

Gået LA6 dressur på C plan, 
MB dressur på D-plan
Klubvinder i dressur i 2008 + 2011

%d bloggers like this: