Stutteri Sejlstrup – Nyheder og Artikler

Velkommen

På denne side kan I læse artikler og indlæg fra Stutteri Sejlstrup.

Ældre artikler findes under arkivet.

De nyeste opdateringer fra Stutteri Sejlstrup

Modtag nyhederne via email

Indehaveren bag Stutteri Sejlstrup er Tami Hansen. Tami er tidligere stævnerytter, hvor fokus altid har ligget på dressuren, først som ponyrytter og siden som hesterytter.

Tami har, siden hun var 12 år, trænet og hjulpet med at tilride, ride og hjælpe med at fremvise ungheste på et større dansk sportspony stutteri, og derigennem blev interessen for avlen lagt. Med sportsponyerne blev Tami intruduceret til både dyrskuer gennem 4H, hvor Tami selv klargjorde og fremviste Stidsbjergs Kawango i en årrække, men også til de større dyrskuer samt kåringer, hvor Tami hjalp med at klargøre de andre sportsponyer.

I starten var Tami aktiv både som rytter og avler, i 2008 begynder vi at fremvise til dyrskuer og shows, og så bliver stævnerne lagt lidt i baggrunden. I 2014 sættes ridningen på pause og alt fokus sættes på avl og udstillinger. Tami har siden i perioder undervist i dressur og kortvarigt redet lidt ungheste, men det primære fokus er avlen, træningen af de unge heste og udstillingerne.

Tamis søster, Tina, er ofte at finde i baggrunden. Tina er bagmanden bag hjemmesiden, udarbejdelse af vititkort og hun er den primære fotograf. Når Tami er på arbejde, så er det fra 2020 blevet Tina der er den primære til at lukke hestene til og fra fold, da mor Hanne er blevet for dårlig gående.

Tamis mor, Hanne, har fra starten af, været hende der var med til at passe hestene i hverdagen, især når Tami er på arbejde, og hun er stadig en stor del af hestenes hverdag, men efter at hun har fået nyt knæ, så er det mere som madmor og hende med overblikket over deres velbefindende, og så er det primært Tina der lukker dem til og fra fold.

Når vi er til dyrskuer og shows, så er Tami altid den der klargør og fremviser hestene. Er det et større dyrskue, så er vi ofte afsted allesammen, og så er Tinas datter, fra 2012, også med, hvor er det et mindre show, så er Tami ofte afsted med én hjælper, og det er forskelligt om det er Tina eller Hanne der hjælper med at klargøre hestene på pladsen.

Stutteri Sejlstrup har også flere hestevenner, der gennem tiden er søde til at hjælpe til; både med pasning i ferier, og med at fremvise når der er behov for hjælp til fx følhopper.

%d bloggers like this: