Sejlstrups Mercy

Født: 21.04.2022
Aflivet: 27.04.2022
Race: Welsh Section A

Mercy – Vi vil altid huske dig.

Torsdag den 21.4 kl. 03.40 foler Sunshine et stort rød hingsteføl. Det var en ubesværet lyn foling, som Sunshine plejer at lave dem

Jeg kunne med det samme se at der var noget helt galt, føllets hoved var skæv og deform. Jeg kontakter vagtdyrlægen med det samme, da min tanke er at det føl kommer aldrig på benene! Dyrlægen står desværre med en kompliceret foling et andet sted, og da mit føl er ude, dvs. Der ikke er nogen risiko for hoppen i den her situation, så aftaler vi at hun ringer så snart hun kører fra stalden, hvor hun opholder sig.

Mercy overrasker dog totalt, han er kvik og meget hurtigt på benene, og indenfor 40 minutter, så er mælkebaren også fundet. Ved hjælp af Google, så stilles diagnosen hurtigt – Wry Nose. Jeg aftaler med vagtdyrlægen efterfølgende, at vi lader ham stå til næste dag, for lige at undersøge mere om lidelsen. Vagtdyrlægen udtrykker selv, at når han er kvik, så kan vi i forhold til det etiske, sagtens lade ham gå i en periode.

Torsdag er jeg i dialog med egen dyrlæge samt hestefolk der har erfaring ud I wry nose, og den eneste behandling er operation – en dyr affære og med kun nogenlunde godt resultat. Så allerede der tages beslutningen – Mercy skal aflives her i løbet af sommeren.

Mercy er virkelig kvik og nysgerrig hen over weekenden, men allerede mandag bliver han mere stille og dvask at se på, så jeg ringer til dyrlægen og bestiller tid.

Mercy fik en uge, han er aflivet her i eftermiddag. Sunshine blev kortvarigt meget påvirket, men nu går hun lige så stille og græsser ved siden af ham og siger farvel.

Afkom
Bedste Resultater
%d bloggers like this: