Rosengårdens Picasso

Født: 13.05.2008
Købt: Februar 2009
Solgt: 27.12.2017
Aflivet: 2018
Race: Welsh Section A

Picasso ankommer hos os sammen med sin mor. Da Picasso ankom var han 9 mdr. gammel, han var ikke fravænnet og han var ikke vant til at blive rørt af mennesker, han var kun håndteret 2 gange; da han blev chippet og da han blev drevet ind i hestetraileren til sin mor, så tilliden til mennesker var ikke lige den, der var størst. Picasso lærte de basale ting, så han kunne håndteres i hverdagen, og han kunne også sagtens tages med i byen, men helt til det sidste holdt han en vis distance til mennesker – især dem, der ikke var omkring ham i hverdagen.

Picasso har sat et tydeligt aftryk i avlen hos Stutteri Sejlstrup, hvor vi har valgt at beholde 2 af hans døtre; Sejlstrups Miss Sunshine og Sejlstrups Dicte, som begge to har tydelige fysiske lighedstræk med Picasso; det lille racetypiske hoved med de små ører, og den særdeles kraftfulde bevægelse, med 3 gode gangarter.

Picasso kastreres i sommeren 2015, da han bliver tiltagende stresset, uanset om han går med hopperne eller alene, og han bliver mere flyvsk og usikker i hverdagen. Efter kastrering, så falder han til ro igen. Picasso gøres ryttervant og han trænes i lange liner, men han har brug for kontinuerlig træning, hvis han skal blive tryg ved det, så derfor sælges han for et symbolsk beløb til nogen med bedre tid til at give ham en chance.

Picasso aflives af ny ejer, da det vurderes at Picasso ikke vil kunne blive tryg ved at bruges til ridning, da han fortsat er usikker overfor mennesker og hurtige bevægelser.

Stamtavle

Far: Harvest Universal Soldier
Mor: Rosengårdens Petunia
Morfar: Bubbly Noggin

Bedste Resultater

2010: Plagskue, 8-7-7-8-8, udtaget til konkurrencen om ungdyrs champion

2010: Løgstør dyrskue, 23 point, skuets bedste hingst

2011: Sommershow, fløj I hingsteholdet, reserve unghestechampion + reserve hingstechampion

2011: Får tildelt avlslicens

2017: Vallakchampion til hingsteshow

%d bloggers like this: